Maruška Strah - AirBeletrina

Maruška Strah

Maruška Strah je rojena 16. maja 1988 v Ljubljani. Obiskovala je Slovensko gimnazijo v Celovcu, kjer je bila del prve generacije Kugy razreda. Svoje šolanje je nadaljevala na Webster University na Dunaju, kjer je diplomirala iz mednarodnih odnosov in medijskih komunikacij. Po končani diplomi je študij nadaljavala ter pridobila naziv Master of Arts in International Relations, prav tako na Webster University na Dunaju.

Ob študiju mednarodnih odnosov je odkrila svoje veliko zanimanje za delovanje mednarodnih organizacij ter za postopke potrebne za pripravo mednarodnih dokumentov. Izkušnje je pridobivala na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri OVSE ter v Službi za evropske zadeve in mednarodne sodelovanje na Ministrstvu za zdravje Republike Slovenije. Leta 2014 je ustanovila podjetje Družinska klinika d.o.o., z željo po omogočanju boljših zdravstvenih storitev ter z namenom osredotočanja na preventivne ukrepe in pomoč pri spremembi načina življenja.

Velika ljubezen do mednarodnega vesoljskega prava jo je pripeljala na Organizacijo združenih narodov, kjer opravlja pripravništvo na Uradu Združenih narodov za vesoljske zadeve.

 

Članki: 1

Dom in svet * Maruška Strah * 5. 6. 2018

Restless soul syndrome