O nas - AirBeletrina

O nas

Kratka predstavitev in uredniška politika

AirBeletrina je bila ustanovljena leta 2000. Prva leta je izhajala v tiskani obliki, od leta 2007 pa deluje kot spletni medij. V tem času se je uveljavila kot eden najbolj priljubljenih in branih pa tudi referenčnih kulturnih medijev v državi.

Portal ponuja sveže informacije in tematske obravnave literarnega, kulturnega in družbenega dogajanja, sledi novim izdajam slovenskih in tujih založb, obenem pa ponuja tudi kritiško in intelektualno refleksijo dogajanja.

V žanrskem smislu objavljamo recenzije knjig, komentarje, intervjuje s pisatelji in pisateljicami, kolumne, kritike, podkaste, teoretska besedila in odlomke iz izvirnih ter prevedenih literarnih besedil.

AirBeletrina je spletišče, katerega namen je širjenje bralne kulture in spodbujanje ljudi k temu, da čas preživijo s knjigami ter kulturo. Smo kar se da odprti in poskušamo presegati politične, ideološke ali umetniško-nazorske delitve. Naši pisci so najuglednejši slovenski publicisti, novinarji in literati, pripravljeni pa smo dati priložnost tudi mlajšim piscem.

Vabljeni k branju!

Obstoj AirBeletrine omogočajo Beletrina, Ministrstvo za kulturo RS ter Javna agencija za knjigo RS.