AirBeletrina - Beletrinina literarna šola 2015
Panorama 25. 9. 2015

Beletrinina literarna šola 2015

Letošnja literarna šola bo potekala v oktobru in novembru pod mentorstvom pisateljice Polone Glavan. Program bo temeljil predvsem na usmerjanju pri pisanju, svetovanju, analizi in diskusiji mentorice z udeleženci programa.

Literarna šola je zagotovo eden pomembnejših literarnih projektov knjižne zbirke Beletrina. Vzklila je, ko si je zbirka šele začela utirati pot na literarno prizorišče, danes, devetnajst let pozneje, pa lahko ugotovimo, da je pod mentorstvom Beletrininih pisateljev in pesnikov ustvarjalo in pridobivalo nove izkušnje ter znanja več kot 700 piscev iz Slovenije in zamejstva. 

Mentorica Polona Glavan se bo z udeležneci srečal trikrat, in sicer ob sobotah, 24. 10., 7. 11. in 14. 11. med 10.00 in 13.30 uro, v prostorih založbe Beletrina, Kersnikova  4, Ljubljana.

PRIJAVA IN KOTIZACIJA:

Prijavo, ki ji priložite besedilo, ki je vaše avtorsko delo, in svoje podatke (elektronski naslov, telefonska številka), pošljite do 15. 10. 2014 na elektronski naslov info@zalozba.org (s pripisom v naslovu za Literarno šolo). 

Kotizacija: 20 € 

***

Število mest je omejeno. V primeru prevelikega števila prijav si organizator pridržuje pravico do izbire udeležencev in da na predlog mentorice zavrne prijavitelje, ki ne ustrezajo kakovostnim kriterijem za udeležbo na literarni šoli.  

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo tudi po tel.: 040 123 245 (kontaktna oseba: Tina Deu).

O mentorici

Polona Glavan (1974) je pisateljica in prevajalka. Njene kratke zgodbe, ki jih je v devetdesetih redno objavljala v literarnih revijah, so bile uvrščene v antologiji slovenske kratke zgodbe Čas kratke zgodbe(Študentska založba, 1998) in O čem govorimo (Mladinska knjiga, 2004). Njen romaneskni prvenec Noč v Evropi (Študentska založba, 2001) je bil nominiran za nagrado kresnik za najboljši slovenski roman in leta 2012 ponatisnjen. Leta 2004 je izšla njena zbirka kratkih zgodb Gverilci (Študentska založba), istega leta pa je prejela tudi nagrado zlata ptica za izjemne dosežke na področju literature. Njen zadnji roman Kakorkoli (Beletrina 2014) se je uvrstil med deset nominirancev za nagrado kresnik.v Na letošnjem festivalu Vilenica je za isti roman prejela prestižno nagrado kristal Vilenica. Poleg pisateljevanja prevaja dela iz sodobne ameriške, angleške in irske književnosti.