AirBeletrina - Bloomsday!
Panorama 12. 6. 2017

Bloomsday!

Hvala vam. Kako smo imenitni danes.
(James Joyce: Ulikses)

Drage prijateljice, dragi prijatelji, 

za Beletrino je navdihujoča sezona, ki se pred poletnim zatišjem zaključuje s prav posebej veselim dogodkom: vnovičnim odprtjem knjigarne Beletrina na Novem trgu 2 v Ljubljani.

Knjigarno bomo svečano odprli na poseben dan, 16. junij, Bloomsday, dan, ki je literaturo zaznamoval z Leopoldom Bloomom, resničnost pa s prvim zmenkom Jamesa Joyca in Nore Barnacle.

Ta datum je pomemben tudi za roman, ki smo ga kot zadnjega izdali tik pred poletjem: literarno mojstrovino Dublineska, ki jo je napisal sodobni klasik Enrique Vila-Matas. V njej nastopa Samuel Riba, založnik, ki se zaradi prepričljivih sanj poda v Dublin, kjer želi pokopati svojo propadajočo branžo, medtem ko mu čez ramo gleda Beckett ter mu sledijo avtorji, s katerimi je živel in jih puščal za sabo.

Vabimo vas, da se nam v petek, 16. junija ob 17.00, pridružite v Kavarni SNG Drama, kjer bo direktor založbe Beletrina Mitja Čander spregovoril o tem, ali je čas, da skupaj s Samuelom Ribo pokoplje založništvo, dramatik in režiser Dušan Jovanović pa bo z nami delil, kako je, če ti čez ramo gleda Beckett. Odlomke iz Dublineske bo interpretiral član igralskega ansambla SNG Drama Gregor Baković. Pogovor bo vodila Manca G. Renko, programska vodja festivala Literature sveta – Fabula in odgovorna urednica AirBeletrine.

Ob 19.00 bo sledilo nazdravljanje Bloomsdayu, literaturi in poletju v knjigarni Beletrina na Novem trgu 2.

In še to: samo na Bloomsday lahko v knjigarni vse do devete zvečer Beletrinine knjige kupite s 50-odstotnim popustom.

Vabljeni! Veselimo se vaše družbe.

 

Dublineska
Enrique Vila – Matas
Leto izdaje:
2017

Prevajalec:
Veronika Rot

27,00 €