AirBeletrina - Fabula & Filmi & Nagradna igra!
Panorama 27. 2. 2015

Fabula & Filmi & Nagradna igra!

Del Fabulinega fokusa, ki se glasi Moč lažnega, bo tudi bogat filmski program.  Začne se že v nedeljo, 1. marca 2015. Filmski program je izbral Marko Bauer, ki bo imel ob 18.00 tudi predavanje z naslovom Lažni resnice. Nato si boste v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma lahko ogledali:

Ob 18.30: Zvonovi iz globine (Glocken aus der Tiefe – Glaube und Aberglaube in Rußland), dokumentarni film, Werner Herzog, Nemčija-ZDA, 1993, 35mm, 1.37, barvni, 60′. Več o filmu: tu.

Ob 20.00: Resnice in laži (Vérités et mensonges / F for Fake), igrani film, Orson Welles, Francija-Zahodna Nemčija-Iran, 1973, 16mm in 35mm, 1.66, barvni, 89. Več o filmu: tu.

AirBeletrina vam vnovič ponuja karte, tokrat za kino. Vse, kar morate storiti, je pravilno odgovoriti na spodnje vprašanje, ter odgovor zapisati med Facebook komentarje pod nagradno igro. Med pravilnimi odgovori bomo izžrebali tri nagrajence, bodo dobili po 2 vstopnici za ogled filmov.

Vprašanje:

Kateri lažnivec je upodobljen na spodnji ilustraciji Anje Šlibar (in se je med drugim uvrstil na AirBeletrinino lestvico 10 literarnih lažnivcev, ki jo lahko najdete v festivalski čitanki)?

 

Ilustracija: Anja Šlibar

Namigi:

–       ustvarila ga je ameriška avtorica psiholoških trilerjev, katere prvi roman je med drugim ekraniziral tudi Alfred Hitchcock;

–       mladenič/gospod se pojavi v petih romanih omenjene avtorice;

–       istega mladeniča/gospoda sta med drugim odigrala Matt Damon in John Malkovich.

–       (Če namigi ne pomagajo, lahko na festivalskih prizoriščih poiščete AirBeletrinino čitanko in v njej najdete odgovor!)

Zmagovalce nagradne igre bomo razglasili v nedeljo ob 13.00 na naši Facebook strani.