AirBeletrina - Jaz sem voda. Poklon Tomažu Šalamunu
Panorama 28. 1. 2015

Jaz sem voda. Poklon Tomažu Šalamunu

»Jaz sem voda,« se glasi verz iz cikla pesmi »Krog in dokaz kroga« Tomaža Šalamuna. Neki drug Tomažev verz pravi: »voda najbolj ljubi.« Občutek, ki preveva pesnike in druge prijatelje Tomaža Šalamuna po vsem svetu, je, da je 27. 12. 2014, ko nas je Tomaž zapustil, odteklo morje. A ljubezen do Tomaževe poezije in osebnosti ostaja.

Njegovi prijatelji po vsem svetu se mu želimo 3. februarja skupaj pokloniti na prireditvi, ki bo fizično potekala v gledališču Mini teater (Križevniška 1) v Ljubljani, virtualno, preko livestreaminga, pa po celem planetu. Dogodek bo v znamenju branja njegove poezije ob glasbi, ki jo je poslušal, in posnetkov iz filma Vsak pravi pesnik (2014).  

Naša želja je zbrati čim več prijateljev, pesnikov, prevajalcev in drugih ustvarjalcev, od slikarjev do glasbenikov in drugih umetnikov, ki jih osebna ali umetniška zgodba povezuje z ustvarjanjem Tomaža Šalamuna. V ta namen organiziramo večurno branje Tomaževih pesmi in drugih tekstov, posvečenih Tomažu. Branje bo, kot rečeno, potekalo v živo v Mini teatru in virtualno preko Skypa. Obenem bo celotno prireditev mogoče spremljati preko neposrednega livestream prenosa. 

Vse, ki želijo nastopiti v živo ali se branju pridružiti preko Skypa, prosimo, da svojo potrditev s spodnjimi podatki čim prej, najkasneje pa do 1. 2., pošljejo na e-naslov:  irena.smodis@zalozba.org 

Prosimo, pošljite nam naslednje podatke, da vas bomo lahko kontaktirali: IME IN PRIIMEK, DRŽAVA IN JEZIK, V KATEREM BOSTE GOVORILI OZ. BRALI, URA, KO ŽELITE BITI VKLOPLJENI V NEPOSREDNI PRENOS (prireditev po potekala med 15 in 24. cet!), KONTAKT, SKYPE NASLOV, TELEFON, INTERNETNI NASLOV.

Za vsak prispevek so na voljo največ štiri minute!

Organizatorji: Aleš Šteger, Gregor Podlogar, Aljaž Koprivnikar, Robert Waltl in drugi

Soorganizatorji prireditve: Beletrina, Mini teater, RTV Slovenija, LUD Literatura, IRIU, Društvo slovenskih pisateljev, Mlade rime, Idiot in drugi