AirBeletrina - Natečaj za MLADO KRITIKO in Nagrado PRANGER - MLADA KRITIKA
Panorama 10. 4. 2017

Natečaj za MLADO KRITIKO in Nagrado PRANGER – MLADA KRITIKA

Festival Pranger, festival pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije, v sodelovanju z Radijem Študent, Društvom slovenskih literarnih kritikov in AirBeletrino objavlja

Natečaj za MLADO KRITIKO in Nagrado PRANGER – MLADA KRITIKA

Festival Pranger že šesto leto zapored prireja natečaj Mlada kritika, ki je namenjen še neuveljavljenim kritičarkam in kritikom poezije.

Pogoji sodelovanja

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki še nimajo objavljenih več kot 5 kritik v osrednjih literarnih revijah, dnevnem časopisju, radiju ali internetnih literarnih portalih. Sodelovanje ni pogojeno z leti ali s statusom. Izbira pesniških zbirk za sodelovanje na natečaju Mlada kritika je omejena z izbranimi pesniškimi zbirkami na Festivalu Pranger 2017 (izbor so naredili dr. Stanka Repar, Muanis Sinanović in Ivan Dobnik).

  1. Anja Golob – Didaskalije k dihanju (samozaložba Ljubljana)
  2. Dejan Koban – Frekvence votlih prostorov (LUD Šerpa Ljubljana)
  3. Ana Porenta – Deklice (KUD Apokalipsa Ljubljana)
  4. Jernej Županič – Tatar (LUD Literatura Ljubljana)
  5. Urška Kramberger – Orjaški gobec globusa (JSKD Mentor Ljubljana)
  6. Blaž Božič – K območnim poročilom (Aleph Ljubljana)
  7. Milan Vincetič – Kalende (Litera Maribor)
  8. Milan Dekleva – In Darwinu zadrhti roka (Beletrina Ljubljana)
  9. Gregor Podlogar – Svet in svet (LUD Šerpa Ljubljana)

 

Sodelovanje

Zaključek natečaja je 5. 5. 2017. Pesniško zbirko si izberete z gornjega seznama devetih zbirk. Maksimalno število znakov je 5000 (s presledki). Svoj izdelek pošljite najkasneje do 5. 5. 2017 na e-naslov  prangermladakritika@gmail.com z zadevo »Za natečaj Mlada kritika 2017«. Razen kritiškega prispevka naj e-pošta vsebuje še vaše ime in priimekkontaktne podatke (e-naslov in telefon) ter kratko predstavitev (do 1000 znakov s presledki).

Prispele kritike bo do 19. maja pregledala žirija, ki jo sestavljajo: Goran Potočnik Černe (Festival Pranger), Matjaž Zorec (Radio Študent), dr. Aljoša Harlamov (AirBeletrina) in Veronika Dintinjana (Društvo slovenskih literarnih kritikov).

Žirija bo izbrala tri najboljše kritičarke oziroma kritike, ki bodo sodelovali na kritiški debati Mlada kritika, ki se bo odvila 28. junija 2017 v Pritličju, Mestni trg 2, 1000 Ljubljana (live streaming).

Prav tako pa bo žirija tudi podelila nagrado Pranger – Mlada kritika najboljšemu kritiku ali kritičarki (izmed izbranih treh). Zmagovalka ali zmagovalec razen plakete prejme tudi denarno nagrado v višini 200 EUR.

Izdelki izbranih kritikov in kritičark bodo objavljeni na AirBeletrini (objave bodo honorirane). 

Več o Festivalu Pranger si lahko preberete na: http://www.pranger.si/ ter http://www.pranger.si/mlada-kritika/.

Spremljajte pa nas tudi na Facebooku https://www.facebook.com/kudpranger.

Vabljeni k sodelovanju!

Festival Pranger