AirBeletrina - Prihaja Fabula!
Panorama 20. 2. 2015

Prihaja Fabula!

Včeraj smo dočakali tudi uradno napoved festivala Literature sveta Fabula. V nabito polnem četrtem nadstropju hotela Vander so Renata Zamida (vodja festivala), Uršula Cetinski (direktorica Cankarjevega doma, koproducenta festivala), Milena Mileva Blažić (profesorica s Pedagoške fakultete, strokovnjakinja za otroško in mladinsko literaturo), Janja Majzelj (igralka, ki je interpretirala odlomek) in Aleš Šteger (strokovni vodja založbe Beletrina in urednik) predstavili letošnji program.

Festival Fabula bo v Slovenijo tudi letos pripeljal štiri tuje pisateljske goste, ki se bodo občinstvu predstavili tako s prevodi, ki so izšli pri založbi Beletrina, kakor tudi s pogovori v Klubu Cankarjevega doma. Slovenski bralci bodo lahko spoznali življenje in delo avtorice (Janice Galloway) ter avtorjev (Clémenta Bénecha, Stefana Hertmansa, Georgija Gospodinova). Poleg tega je izšla še posebna zbirka mladinskih kratkih zgodb z naslovom Moč lažnega (kar je tudi tematski fokus letošnjega festivala).

Program bo vključeval projekcije filmov, predavanja in pogovore, med katerimi velja posebej izpostaviti dogodek, ki bo 3. marca v Drami, na njem pa bodo nastopili Mladen Dolar, Alenka Zupančič in Slavoj Žižek.

Sicer pa predlagamo, da si program ogledate sami, in si skrbno izpišete dogodke, ki jih ne smete zamuditi. Upamo, da se bomo srečali že na slavnostni otvoritvi naslednjo soboto (28. 2.), ko se nam bo predstavila škotska pisateljica Janice Galloway.

In še to: na vseh prizoriščih Fabule vas čaka lepa AirBeletrinina čitanka. Vas zanima, kdo so bili največji lažnivci (in lažnivke!) v literaturi (ne, Ostržka ni na seznamu, uredništvo je premalo moralno za tak izbor!)? Bi radi izvedeli več o letošnjih gostih? Ali bi le občudovali ilustracije? Priskrbite si svoj (brezplačni) izvod. 

Spremljajte tudi naš Facebook – med drugim vas čakajo vstopnice za filmske projekcije! In če si posebej želite druženja z AirBeletrininim uredništvom, ne zamudite finala proznih mnogobojev.

Se vidimo!