AirBeletrina - Razpis za bivanje in ustvarjanje v rezidenci v Ljubljani
Panorama 12. 9. 2016

Razpis za bivanje in ustvarjanje v rezidenci v Ljubljani

Fundacija Rudi Šeligo skladno s svojim programom objavlja razpis za sofinanciranje bivanja v stanovanjski rezidenci v Ljubljani.Rezidenca se nahaja v središču Ljubljane, v znamenitem objektu “Kozolec”, ki ga je zasnoval arhitekt Edo Mihevc in predstavlja enega pomembnejših objektov arhitekture 20. stoletja v Sloveniji. Namensko uporabo rezidence za razpisani program fundacije omogoča njen ustanovitelj, arhitekt Aleš Šeligo.

Bivanje v rezidenci je namenjeno izseljenim Slovencem ali tudi že njihovim potomcem z uspešno ljubiteljsko ali profesionalno umetniško kariero, ki so bili primorani zapustiti domovino iz ekonomskih, političnih ali drugih razlogov.
Termini bivanja so možni med 1.10.2016 – 31.3.2017, v trajanju najmanj dva tedna. V rezidenci lahko istočasno biva do 6 oseb, stroške bivanja pa sofinancira Fundacija Rudi Šeligo.

Izbrani kandidati ali skupine morajo v času bivanja v rezidenci razviti določen umetniški projekt, ki bo s svojo vsebino izražal dejstvo, da slovenska kultura med izseljenci predstavlja temeljno in identifikacijsko vez z matično državo.
Dodatne informacije in prijave so možne na spletnem naslovu fundacije info@rudiseligo.si , prijave so možne do zapolnitve terminov.

 

Ustanova Fundacija Rudi Šeligo, Slovenska c. 55c, SI-1000 Ljubljana
M +386(0)31 361 609 E info@rudiseligo.si W www.rudiseligo.si