AirBeletrina - AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2022
Panorama 10. 10. 2022

AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2022

Uredništvo spletnega portala Airbeletrina tudi letos, že enajstič po vrsti, razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Rok za oddajo prispevkov je 25. oktober 2022 do polnoči. Zmagovalca bomo razglasili na svečanem zaključnem dogodku, ki bo potekal v okviru 38. Slovenskega knjižnega sejma*, točen datum bo objavljen naknadno.

Žirija bo najprej izbrala štiri finaliste, izmed teh pa zmagovalno zgodbo. Glavna nagrada za zmagovalca je 300 evrov (bruto bruto). Zmagovalna zgodba in zgodbe, ki bodo prišle v finale, bodo objavljene na portalu AirBeletrina in natisnjene v brošuri, ki bo na voljo na zaključnem dogodku. Avtorji s tem, ko zgodbe oddajo na natečaj, dovoljujejo njihov natis v brošuri.

Avtor ali avtorica sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Zgodbe naj bodo natipkane v pisavi Arial, z velikostjo pisave 12, razmakom 1,5 in obojestransko poravnavo. Dolžina zgodb naj ne presega 11.000 znakov brez presledkov. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem naštetim kriterijem, bodo izločena. Sprejemamo samo zgodbe v elektronski obliki v .pdf formatu.

Zgodbo oddajte preko spletnega naslova airbeletrina.si/najboljsa-kratka-zgodba-2022, kjer boste v okenca vpisali svoje osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov ter psevdonim, pod katerim bomo prispevke posredovali naprej žiriji v branje.

O zmagovalcu bo odločala žirija v sestavi: pisateljica Irena Svetek, pisatelj Davorin Lenko in urednik ter literarni kritik Urban Vovk. Žirija si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli.

*Dogodek je del programa Bralna kultura, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.