AirBeletrina - AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2023
Ilustracija: Hanna Juta Kozar Ilustracija: Hanna Juta Kozar
Panorama 5. 10. 2023
Čas branja
Čas branja: 2 min

AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2023

Uredništvo spletnega portala AirBeletrina tudi letos, že dvanajstič po vrsti, razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Rok za oddajo prispevkov je 20. oktober 2023 do polnoči.

Žirija bo izbrala štiri finaliste, izmed teh pa zmagovalno zgodbo. Razglašeni bodo v torek, 28. novembra 2023, ob 19. uri v Drama Kavarni na svečanem zaključnem dogodku. Zgodbe, ki bodo prišle v finale, bodo kasneje objavljene na portalu AirBeletrina.

Vsak avtor sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Zgodbe naj bodo natipkane v pisavi Arial, z velikostjo pisave 12, razmakom 1,5 in obojestransko poravnavo. Dolžina zgodb naj ne presega 11.000 znakov brez presledkov. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem naštetim kriterijem, bodo izločena. Sprejemamo samo zgodbe v elektronski obliki v .pdf formatu.

Zgodbo oddajte preko spletnega naslova https://beletrina.si/najboljsa-kratka-zgodba-2023/, kjer boste v okenca vpisali svoje osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov ter psevdonim, pod katerim bomo prispevke posredovali naprej žiriji v branje.

O zmagovalcu bo odločala žirija v sestavi: pesnik, gledališki režiser in avdiovizualni ustvarjalec Jan Krmelj, pisatelj, pesnik in glasbeni kritik Davorin Lenko in pisateljica, publicistka in urednica Ajda Bračič. Žirija si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli.

Dogodek je del programa Bralna kultura, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.