AirBeletrina - AirBeletrinin podkast: beremo s Tadejem Golobom
Tadej Golob (Fotografija: Borut Krajnc) Tadej Golob (Fotografija: Borut Krajnc)
Podkast 4. 11. 2019
Čas poslušanja
Čas poslušanja: 23 min

AirBeletrinin podkast: beremo s Tadejem Golobom

S Tadejem Golobom, avtorjem kriminalnega romana Leninov park, tudi avtorjem njegovega predhodnika Jezero in avtorjem naslednika, za katerega pa naslova v tem hipu še ne poznamo, sva se vsaj v domišljiji sprehajali v enem izmed ljubljanskih parkov.

Lahko bi sedeli na eni izmed klopi, ker je bila tisti dan povsem lepa jesen, a smo raje vzeli lupo, šerlokovski klobuček in šli na toplo.

Kave iz avtomata nismo pili, čeprav bi jo glede na to, da zdaj že ves čas podtikava drobce iz romana, morali.

Smo se pa vrgli na turško kavo. Skuhali sva jo, nato pa s Tadejem klepetali Klara Škrinjar in Maja Čakarić, avtorici podkasta Strašno hudi. Ta zvočni izvod podkasta pa nastaja v sodelovanju s spletnim portalom za književnost in kulturo AirBeletrina.

Na toplem in s kavo smo zavili najprej kar na prvi kraj zločina, v prostor, kjer je pisal roman Leninov park, in kjer je svojo literarno podobo dobival svet inšpektorja Tarasa Birse in njegovih kolegov.

Prisluhnite podkastu:

Če berete kriminalke, Tadeja Goloba poznate vsaj po prvih dveh delih trilogije, po Jezeru in Leninovem parku, če bi ga radi spoznali bolje, potem lahko v roke vzamete vsaj še njegov roman Svinjske nogice, za katerega je prejel literarno nagrado kresnik, ali katero od biografij, ki jih je napisal za košarkarja Petra Vilfana ali igralko Mileno Zupančič. Eno pravkar še piše, prav tako pa končuje še zadnji del kriminalne trilogije.