AirBeletrina - AirBeletrinin podkast: beremo z Mihom Šaleharjem
Fotografija: Saša Kovačič / Mladinska knjiga Fotografija: Saša Kovačič / Mladinska knjiga
Podkast 9. 1. 2022
Čas poslušanja
Čas poslušanja: 21 min

AirBeletrinin podkast: beremo z Mihom Šaleharjem

S prepoznavnim glasom Vala 202 obiskujemo poglavja njegovih zmot, razmišljamo, kako se lahko iz njegovih napak učimo vsi, in ugotavljamo, da ni nič narobe, če naš ego kdaj pa kdaj stakne buško.

Ob branju avtobiografske knjige bralca kaj hitro zagrabi občutek, da ga je njen pisec prijazno prime za roko, odpre vrata svoje zasebnosti in ga povabi v svoj svet.

Tokrat smo se v podkastu oprijeli roke Pustolovca zmote, avtorja »patetičnega priročnika za razumevanje priletnega alfa samca« (izšel pri Mladinski knjigi). Izza zavese, ki je zastirala tega pustolovca, je stopil radijski voditelj, prepoznavni glas Vala 202, Miha Šalehar.

Z njim smo stopili v svet, v katerem je pisal samoanalize in razmišljal, kako si ob navideznem mejniku med eno in drugo polovico svojega življenja s potopitvijo v preteklost osmisliti prihodnost. A vanjo ne namerava sam. Tako kot doslej mu bodo družbo delali raznoliki sopotniki, s pomočjo katerih tudi v knjigi odstira tančice svoje osebnosti, preteklih dejanj, dobrih odločitev, a tudi zablod, zaradi katerih včasih ego stakne kakšno modrico in buško.

V podkastu se sprehajamo po rdeči niti Mihove knjige, po zmotah, porazih, napakah, spotikih, ki so sicer povsem njegove, a če že na kratko ošvrknemo nastavljeno ogledalo, zlahka v njem uzremo tudi svoje lastne. Kako boleče je, ko posameznik ali družba trčita sama s seboj, in zakaj takšna soočenja sploh niso vedno slaba, v kakšen svet drvimo s koronavlakom in kako bi si ga lahko postlali, da bi se v njem počutili dobro in udobno, ko bomo prišli do konca tunela?

Prisluhnite podkastu: