AirBeletrina - Deka
Panorama 12. 1. 2021

Deka

Fototgrafija: Pexels

Težke in motne seksualne energije. Motna voda mlak, luž, manjših močvirij.

Odločil sem se, da bom opral vse svoje deke. Nekatere imam mogoče že sedem let neoprane.

Marsikaj se zaredi v tako deko, če ni oprana, pa tudi marsikaj se je zgodilo v teh sedmih letih.

Tudi nekaj se je seksalo po teh dekah pa prebedelo marsikatero tesnobno noč, tudi srečen sem se morda kdaj zbudil pod njimi. Vlačil pa sem te deke od Logatca do Prigorice, od Prigorice do Lašč. In sem si rekel:

Opral bom jaz te deke.

Začel bom z največjo deko rumene barve, ki sem jo kupil za neke bone, ki sem jih dobil v službi namesto regresa ali mogoče za božičnico. Ta deka je bila še najmlajša od vseh.

Ravno ko sem drgnil tla tuša, pokliče brat, da bi se na poti na trening wing tsuna še usral pri meni. Ni problema.

Ko je brat zapustil stanovanje, sem vrgel rumeno deko na tla tuša. Vedeti je treba, da je ta tuš brez tistih plastičnih zavesic ali šip, da je torej na tleh samo tisto plitvo korito z odtokom. To bo še bolj pripravno, sem si mislil.

Začel sem močiti deko z vročo vodo in jo obračati kot kako kožo od slona, ko je postajala vedno težja. Malce sem jo pokapal s tekočim pralnim praškom in jo potem gnetel in preobračal. Mater je postala težka.

Dobro. Pustil sem jo tam ležati in šel gledat film z Mattom Damonom, ki igra jasnovidca, ki vse ve, če te le prime za dlan.

Potem sem se lotil ožemanja. Mislil sem si, da bom malo ožel te svinjske vodice iz deke, jo potem še enkrat namočil in spet ožel.

Ožemanje pa se je izkazalo za herkulsko dejanje. Malo sem tlačil po deki in razmišljal, kako naj vso to vodo spravim ven. Raztrgal sem nekaj plastičnih vrečk in jih položil poleg tuša na tla kopalnice. Vrgel sem potem deko kot kako težko mrtvo žival na ta polivinil in začel ožemati enega od vogalov v odtok. Debelejši kot je postajal del za ožemanje, bolj sem švical. Dojel sem, da sem se preveč najedel za kosilo. V kopalnici je vladalo vzdušje kot v kaki pralnici. V zrak se je dvigovala vroča sopara, sam sem bil zaripel od naporov. Odšel sem gledat film, da si malo oddahnem.

Tako se je nadaljevalo nekaj ur. Film se je razvijal, ožemanje pa ni peljalo nikamor.

Bolj sem ožemal, več vode je bilo v deki. Potem sem imel vsega dovolj in sem si rekel, da jo bom kar vrgel čez balkonsko ograjo, da se bo naslednji dan sušila. Stežka sem dvignil to domačo žival v naročje in se opotekel na balkon. Če bi jo obesil na vrvi za perilo, bi vse potrgalo, zato sem jo zavihtel čez ograjo. Sosed se je ravno odpravljal s svojima dvema sinovoma verjetno k starim staršem na obisk, saj so imeli polne košare sadja in jurčkov, sam pa sem se sramotil s svojo deko. Bolj sem jo poravnaval na ograji, bolj sem videl, da je ograja vsa rjava in polna smeti. Osramočen sem se umaknil v stanovanje in hodil sem in tja.

Potem sem se odločil in zvlekel deko spet pod tuš. Tam se jo stresal, kolikor sem imel še moči, da je tisto rjo odneslo v odtok. Potem sem šel gledat film, kjer je Matt Damon ravno naredil odločilni korak in poklical k sebi fantička, ki je izgubil brata dvojčka in je iskal onostranski stik z njim. Potem sem se spet spravil nad deko.

Ožemal te bom, pa če bo treba celo noč, sem stisnil zobe. Po eni uri sem imel dovolj in sem se domislil sijajne ideje. Deka se mi je zdela dovolj ožeta, da jo lahko vržem čez dva stola kar v stanovanju pa se bo počasi posušila. Storil sem to. Naenkrat garsonjeri nisem imel nič prostora. Kje bom pa jogo delal,  sem bil zaskrbljen. Plug pa kobro?  Ko se je film končal, pogledam pod deko in vidim en velik moker flek na preprogi. Potipam deko. Vlažna je bila še kot prasica, zato sem vzel veliko skledo za solato in ožel deko vanjo. Na mokra tla sem usmeril kalorifer.

Čez pol ure je bilo v deki še vedno enako vode, zato sem jo spet ožel. Potem sem se domislil, da bi celotno kompozicijo prenesel na balkon, kar sem ves zadovoljen tudi storil. V stanovanju je bilo kar naenkrat ogromno prostora, saj v njem ni bilo niti stolov.

Ker kalorifer ni in ni uspel posušiti preproge, sem privzdignil še to in se zgrozil ob obsegu mokrišča. Zvil sem jo, jo odnesel na balkon in se neuspešno trudil, da bi jo obesil s ščipalkami. Vrgel sem jo preko ograje. Na balkonu sem imel sedaj rumeno deko, vrženo čez stola, mokro preprogo, vrženo čez ograjo, škatlo s posušeno novoletno smrečico, vrečo mivke in perilo, ki sem ga obesil že prej: nogavice, ene gate, trenirko in eno majico. Ni bilo prvič, da sem pomislil, da se bo celoten balkon nagnil pod vso to težo, se odtrgal in zrušil na avto od sosede.

Vrnil sem se v stanovanje in opazil ogromno prahu, ki se je prej skrival pod preprogo. Lotil sem se čiščenja. Pospravil sem tudi polivinil iz kopalnice in tuhtal, kam naj ga zatlačim.

Pred spanjem sem preveril balkon. Izpod deke sta se vila dva potočka na vsakem koncu in kapljala čez balkon, ki ga imam točno nad zadnjim izhodom in ki ga uporablja kar precej stanovalcev. Moja seksualna energija je res v kurcu, sem se zamisli sam nad sabo ob vseh teh dogodkih.  Zagledal sem se v skledo za solato, kjer je bila motna voda iz deke. Po krajšem oklevanju sem z njo zalil rožo.