AirBeletrina - Mamo ta 25. LIFFe! (drugič)
Montaža 25. 11. 2014

Mamo ta 25. LIFFe! (drugič)

Najbrž ni preveč predrzno trditi, da je bil naš video reporter (sicer pesnik in znanstvenik) Mitja Drab nekakšna neuradna zvezda lanskoletnega LIFFeta. Kakor bi dejali pripadniki mlajše generacije, oziroma natančneje, kakor mi, pripadniki starejše generacije, mislimo, da bi dejali pripadniki mlajše generacije, je Mitja s svojimi špasnimi video recenzijami »raztrgal sceno«.

Na tem mestu se sicer lahko posmehnete baročnemu slavospevu, ampak potem lahko mi postanemo še bolj neznosni in navržemo tisto neminljivo tehnokratsko, češ da ljudje sicer lažejo, številke pa nikakor. Drab aka Mrtvi pes je namreč zbiral lajke, všečke, šerčke in telefonske cifre, kot bi bil sam Žan Prašnikar – Prale. Nič čudnega torej, da smo ga tudi letos žicali in prosjačili, dokler končno le ni privolil ter nam ustregel.

Pa kaj potem, če je 25. LIFFe pravzaprav že mimo. Mitjev šarm ostaja, vrednotenje filmov pa se v digitalno-piratski dobi tako ali tako ne ozira na prozaične časovne razmejitve …

Deprasti vakuum, ki nas stisne, takoj ko se LIFFe poslovi, zna biti pasja reč. Ob ogledu naše druge video reportaže postane novopečeno čakanje znosnejše.

LIFFe je mrtev, naj živi LIFFe!

 

 

 P.S. Prvo video reportažo s 25. LIFFeta, ki jo je pripravil Matjaž Juren Zaza, si lahko ogledate na tejle povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=KmRYQ2fnvVk