AirBeletrina - Tradicionalni natečaj za kratko zgodbo 2018
Panorama 31. 10. 2018

Tradicionalni natečaj za kratko zgodbo 2018

Ilustracija: Ana Baraga

Vsako leto ista pesem!

AirBeletrina tudi letos razpisuje tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Rok za oddajo prispevkov je 3. december 2018. Peterica finalistk in finalistov bo o svoji uvrstitvi v veliki finale obveščena najkasneje 10. decembra 2018.
13. decembra 2018 se bodo vsi finalisti predstavili na zaključnem večeru v kavarni SNG Drama Ljubljana, kjer bo tudi razglašen(a) avtor (avtorica) zmagovalne zgodbe. Sledila bo zabava. SAVE THE DATE. 

Glavna nagrada je 300 evrov in objava na AirBeletrini. Žirija se lahko odloči za objavo več zgodb, ki bodo vse honorirane. Vsi finalisti bodo prejeli tudi knjižne nagrade.

Pravila igre:
Vsak avtor ali avtorica sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Zgodbe naj bodo natipkane na računalnik, v pisavi Arial, z velikostjo pisave 12, razmakom 1.5 in obojestransko poravnavo. Dolžina zgodb naj ne presega 11.000 znakov brez presledkov. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem naštetim kriterijem, bodo žal izločena. Zgodbo, ki naj bo podpisana samo s šifro in ne z imenom in priimkom, v treh izvodih pošljite z navadno pošto na naslov: Beletrina, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana, s pripisom AIRBELETRININ NATEČAJ. Pošiljki priložite zaprto ovojnico, ki naj vsebuje vaše osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov. Tudi ta ovojnica naj bo opremljena z vašo šifro.

Žirijo v letu 2018 bodo sestavljale: dr. Manca G. Renko, odgovorna urednica AirBeletrine in umetniška direktorica festivala Literature sveta Fabula, Špela Pavlič, urednica pri založbi Beletrina in Ana Schnabl, pisateljica in urednica.

 

*Žirija si pridržuje pravico, da nagrade v primeru slabe letine ne podeli. To se še ni zgodilo, zato naj vas svarilo ne odvrne od pisanja.

*Natečaj omogoča Javna agencija za knjigo RS.