AirBeletrina - Pet knjig, ki so spremenile življenje raperju Trkaju
Seznami 7. 12. 2019

Pet knjig, ki so spremenile življenje raperju Trkaju

 

Raper Trkaj nam je razkril, katerih pet knjig mu polepša vsakdan, mu pomaga, da je bolj kreativen in mu je celo spremenilo življenje.

Derrick Jensen – vse knjige

Mislim, da gre za zelo prodornega, a nepoznanega avtorja, ki je predvsem eko zaščitnik in varuh narave, zemlje in zdrave pameti. V svojih knjigah opiše in oriše karakterje krasnega novega sveta in izpostavi, kakšne zablode moderni človek dela v obnašanju in dejanjih, ki so samoiluzorna in destruktivno naperjena proti trajnostnemu razvoju in posledično sami sebi kot človeški vrsti.

KRS-One: Gospel of Hip Hop

Gre za krasen uvid v metafizično predstavitev in realizacijo kreativne energije, ki jo imenujemo hip hop. Globoka vsebina enega od učiteljev, ki ga imam rad in ki našo hip hop kulturo prikaže na drugačen način.

Steven Kotler, Jamie Wheal: Stealing Fire

Gre za krasno knjigo o tem, kako delujejo naši možganski valovi, ko padejo v posebno stanje duha, ki ga imenujemo flow. Od ameriških Tjulnov do ekspertov iz Silicijeve doline, ekstremnih športnikov … vsi dajo svoj doprinos in uvid, kako priti do stanja duha, ki deluje drugače kot um deluje »ponavadi«.

Aleš Šteger in Igor Saksida: Pesem sem

Krasna zbirka stotih pesmi iz sveta in doma, ki se dotaknejo človeške duše, da ta lahko zaživi in zažari. Dan začnem tako, da preberem kakšno pesem, potem je takoj lepši.

Julia Cameron: Artist Way 

Knjiga za vse kreativce, kako se navaditi, da ustvarjamo. In najboljše od vsega, da resnično dobro deluje. Tako da, če je kakšen kreativec ali pa bi to rad postal – to je dobra knjiga.